Δηλώσεις του νέου Γενικού Εισαγγελέα κ.Γ.Σαββίδη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 29.6.2020, η τελετή παράδοσης-παραλαβής στη Νομική Υπηρεσία με τον απερχόμενο Γενικό Εισαγγελέα κ.Κ.Κληρίδη να παραδίδει στον κ.Γ.Σαββίδη. Ο νέος Γενικός Εισαγγελέας κ. Γιώργος Σαββίδης έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας με βαθιά επίγνωση του καθήκοντος και της υποχρέωσης που φέρει η υψηλή θέση την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου εμπιστεύθηκε προ ολίγου, και προς τον οποίον είμαι βαθιά ευγνώμων για τη μεγάλη τιμή.

Και θα υπηρετήσω τον ύψιστο ανεξάρτητο αυτό θεσμό του Κράτους με απόλυτο σεβασμό στις υπέρτατες αρχές κι αξίες που πρεσβεύει, διασφαλίζοντας το Σύνταγμα, την εφαρμογή των Νόμων και των Κανονισμών, την ισοπολιτεία και την ισονομία, με γνώμονα ότι ουδείς ευρίσκεται υπεράνω του Νόμου.

Αναλαμβάνω τη σκυτάλη από τον φίλο Κώστα Κληρίδη. Έναν καταξιωμένο Γενικό Εισαγγελέα, έναν ακούραστο υπηρέτη της Δικαιοσύνης, ο οποίος στην πολυετή του θητεία, τόσο ως διαπρεπής Δικαστής αλλά και ως Γενικός Εισαγγελέας, υπηρέτησε τη δικαιοσύνη και τη χώρα μας με αξιοπρέπεια, ήθος, ακεραιότητα και  εντιμότητα. 

Επιτρέψετε μου κ. Γενικέ να σας αναφέρω για άλλη μια φορά δημόσια τον σεβασμό και την εκτίμησή μου. Συνεργαστήκαμε άψογα και αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και για τούτο, σας είμαι ευγνώμων.

Στα νέα καθήκοντα που από σήμερα αναλαμβάνω, η καθοδήγηση και η βοήθεια σας θα μου είναι πολύ σημαντική.

Με απόλυτη επίγνωση του καθήκοντος της θέσεως που αναλαμβάνω, θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, με σεμνότητα, με εντιμότητα και με ακεραιότητα, σε χαμηλούς τόνους, με μόνον σκοπό και στόχο τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, και το καλό και ωφέλιμο της χώρας μας και των πολιτών της.

Δεσμεύομαι να διασφαλίσω, να τιμήσω και να υπηρετήσω πιστά τον  ανεξάρτητο θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα, ένα θεσμό που είναι ταυτόσημος με την διασφάλιση της συνταγματικής λειτουργίας του κράτους και του Κράτους Δικαίου. Ένα θεσμό που αποτελεί την θεμελιώδη βάση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Προς τούτο, θα πράττω και θα ενεργώ πάντοτε, σε αυτό και μόνο το πλαίσιο.

Με αποκρυσταλλωμένο στόχο και πρόγραμμα, σε στενή συνεργασία με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και όλες και όλους εσάς τους νέους συνεργάτες μου, θα εργαστώ άοκνα, με αφοσίωση και με ζήλο, και θα εξασκήσω τα καθήκοντά μου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και ικανοτήτων μου, με απόλυτη εντιμότητα και προσοχή, κωφεύοντας σε οποιαδήποτε τυχόν προσπάθεια επηρεασμού ή έξωθεν παρεμβάσεων.

Αγαπητοί συνάδελφοι και νέοι συνεργάτες,

Προσβλέπω σε συνεργασία με όλους και τον καθένα από εσάς σε όλους του τομείς των δραστηριοτήτων μας.

Στηρίζομαι στη βοήθεια σας για την επιτέλεση του έργου του Γενικού Εισαγγελέα.

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει τεράστιος φόρτος εργασίας και μαζί θα δουλέψουμε σαν μια ομάδα για να τον φέρουμε σε πέρας.

Πρόθεσή μου είναι να επενδύσω στην αξιοποίηση της δεδομένης ποιότητας, των γνώσεων και των ικανοτήτων όλων εσάς για τη διαχείριση των πολύπλοκων και εξειδικευμένων θεμάτων που προκύπτουν διαρκώς, στη βάση εκσυγχρονισμού και αξιοποίησης της τεχνολογίας, με στόχο την αύξηση της ποιότητας παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας.

Ταυτόχρονα, θα εργαστώ σκληρά για συνέχιση του έργου της μεταρρύθμισης της Νομικής Υπηρεσίας.

Επιθυμία μου είναι να σας καταστήσω κοινωνούς και συμμέτοχους στην όλη προσπάθεια. Γνωρίζω καλά ότι για να πετύχει η προσπάθεια αυτή και να φέρει θετικά αποτελέσματα χρειάζεται να είναι αποτέλεσμα συλλογικότητας. Γι’ αυτό και θέλω να θεωρείτε δεδομένο ότι η πόρτα μου θα είναι πάντοτε ανοικτή για όλους σας και ομοίως, ότι θα είμαι πάντοτε δίπλα σας για την επίλυση όλων των προβλημάτων.

Το μόνο που ζητώ από σας είναι σκληρή δουλειά, εντιμότητα, ειλικρίνεια και διάθεση απόλυτης συνεργασίας και είμαι βέβαιος ότι μαζί θα τα καταφέρουμε. 

Σας ευχαριστώ».

Εξάλλου, ο νέος Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, είπε πως είναι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, και διαβεβαίωσε πως θα καταβάλει το άπαν των δυνάμεών του με κύριο μέλημα την απονομή της δικαιοσύνης σε ένα κράτος δικαίου. 


Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών