Δικηγόρος εμφανίστηκε σε ηλεκτρονική δίκη ξαπλωμένος στο κρεβάτι του φορώντας t-shirt

Δικηγόρος στην Ινδία εμφανίστηκε σε δίκη μέσω τηλεδιάσκεψης ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και φορώντας ένα t-shirt. «Οι δικηγόροι που παρίστανται σε ακροάσεις που πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης θα πρέπει να αποφεύγουν να εμφανίζονται με ακατάλληλο τρόπο που είναι ανεκτός μόνο στις ιδιωτικές τους εμφανίσεις στο σπίτι τους» ανέφερε ο δικαστής. 

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος ζήτησε ανεπιφύλακτα συγγνώμη στο ανώτατο δικαστήριο, η οποία έγινε δεκτή από το τελευταίο. Το δικαστήριο μάλιστα τον συμβούλεψε να ακολουθεί την «ελάχιστη εθιμοτυπία του δικαστηρίου» ενόψει της δημόσιας φύσης των ακροάσεων. «Όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές και οι εικονικές ακροάσεις έχουν γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητας. Ωστόσο, πρέπει να ακολουθηθεί η ελάχιστη εθιμοτυπία του δικαστηρίου όσον αφορά το τι μπορεί να θεωρηθεί αξιοπρεπές φόρεμα, φόντο πίσω από τον ομιλητή κλπ.» ανέφερε ο δικαστής. (tribuneindia.com/legalnews24.gr)



Σχόλια

Top Legal Stories

Προκήρυξη πλήρωσης δύο θέσεων Δικαστών Εφετείου στη Δικαστική Υπηρεσία

Οι Πραγματογνώμονες στα Κυπριακά Δικαστήρια: Τα νέα κριτήρια και προϋποθέσεις του Μέρους 34 Κ.Π.Δ.

Η εταιρική αυτοτέλεια και η αποζημίωση για ζημία τρίτης εταιρείας: Forthwell v Pontegadea (UKSC)

High-Risk Wallets and Cryptocurrency Mixers: Regulatory Challenges, Legal Accountability, and the Future of AML Enforcement

Η Έννοια της «Συνήθους Διαμονής» ως Θεμέλιο Δικαιοδοσίας στις Διεθνείς Διαφορές Γονικής Μέριμνας: Η Κυπριακή Προσέγγιση