Θα συμμετέχει και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος στη συζήτηση για τα νομοσχέδια μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης

Τη δημιουργία ομάδας εργασίας για τη συζήτηση των νομοσχεδίων μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης, στην οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, προανήγγειλε η υπουργός Δικαιοσύνης κα Έμιλυ Γιολίτη.

Η Υπουργός παρέστη την, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, με θέμα συζήτησης τα νομοσχέδια για τη Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Υπουργός εξέφρασε την πολιτική της βούληση για περαιτέρω διάλογο με απώτερο στόχο να εξευρεθούν εκείνες οι συναινέσεις που χρειάζονται έτσι ώστε η Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης να επιτευχθεί το συντομότερο.

Για το σκοπό αυτό, η Υπουργός κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής Νομικών, συνεννοούμενα με τα κόμματα που εκπροσωπούν, όπως ορίσουν εντός των επόμενων ημερών εκπρόσωπό τους για τη δημιουργία ομάδας εργασίας υπό την προεδρία της ίδιας της Υπουργού και αποστείλουν γραπτώς τις προτάσεις/θέσεις τους. Στην ομάδα αυτή θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. (πηγή:pio.gov.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024