Συνεχίζεται στο Λονδίνο η δίκη για την έκδοση τoυ Τζούλιαν Ασάνζ

Η σύντροφος του Τζούλιαν Ασάνζ, Στέλλα Μόρις, ο πατέρας του Τζον Σίπτον, καθώς και η ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ρεμπέκα Βίνσεντ και η αρχισυντάκτης του WikiLeaks, Κριστίν Χράφνσον,  παρέστησαν στο Ποινικό Δικαστήριο του Παλιού Μπέιλι στο Λονδίνο την περασμένη Τετάρτη 9.9.2020, στην τρίτη ημέρα της δίκης κατά της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ.  

Σχολιάζοντας την προηγούμενη ημέρα της ακρόασης, ο Σίπτον δήλωσε ότι το δικαστήριο έδωσε στην υπεράσπιση μόνο 30 λεπτά, ενώ αντιθέτως έδωσε τρεις ώρες στην εισαγγελία. Πρόσθεσε, "από αυτό είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει αποδεικτικά στοιχεία για τον πολίτη του Ηνωμένου Βασιλείου που υφίσταται βασανιστήρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες".

Το βίντεο δείχνει επίσης αρκετούς υποστηρικτές του Aσάνζ να συγκεντρώνονται έξω από το δικαστήριο με πανό και μια αμερικανική σημαία καλυμμένη με ψεύτικο αίμα.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα στη φυλακή Belmarsh από τότε που αποσύρθηκε από την πρεσβεία του Εκουαδόρ τον Απρίλιο του 2019. Αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες στις ΗΠΑ σχετικά με την κατασκοπεία. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης