Το 2021 ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το νέο δικαστικό μέγαρο Λευκωσίας

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυς Γιολίτη, για την προκήρυξη Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για τη μελέτη και σχεδιασμό του Δικαστικού Μεγάρου Λευκωσίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Δικαστικό Μέγαρο θα είναι συνολικού εμβαδού 27.000 τ.μ., με τρεις υπόγειους ορόφους συνολικού εμβαδού 17,000 τ.μ. και θα αποτελεί ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο δικαστικό μέγαρο. 

Θα ανεγερθεί βόρεια των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και θα στεγάσει τα Τμήματα Αστικό, Ποινικό, Διαχείρισης Περιουσιών και Πρωτογενών Αιτήσεων και τα Δικαστήρια Διοικητικό, Εμπορικό, Οικογενειακό, Στρατιωτικό, Ελέγχου Ενοικιάσεων, Εργατικών Διαφορών, Γραμματεία Δικαστηρίων, καθώς και Βιβλιοθήκη και Καφετέρια.

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προγραμματίζεται να προκηρυχθεί αρχές του 2021 και η  απονομή των βραβείων να γίνει κατά το τέλος του ίδιου έτους. Θα ακολουθήσει η ετοιμασία των μελετών και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανέγερση του έργου, με στόχο να γίνει ανάθεση και να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες το 2023.

Όπως είναι γνωστό, το υπάρχον κτιριακό συγκρότημα, το οποίο ανεγέρθηκε το 1919, είναι ανεπαρκές τόσο ως προς τη δομή, όσο και ως προς τη λειτουργικότητα. Η ανάγκη ανέγερσης Νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας διαγνώστηκε από το 1985. (πηγή:pio.gov.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024