Πιλοτική εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Καταχώρισης Δικογράφων: Υποχρεωτική από το Φεβρουάριο του 2021

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος στα πλαίσια υλοποίησης και πιλοτικής εφαρμογής του Συστήματος της Ενδιάμεσης Λύσης της Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης ενημερώνει για τα εξής:

"1. Η χρήση του συστήματος θα είναι υποχρεωτική και δεν θα παρέχεται η δυνατότητα καταχώρισης εγγράφων με φυσικό τρόπο.

2. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε όπως η έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος μετατεθεί για την 1/2/2021, και η ημερομηνία πλήρους λειτουργίας για την 15/2/2021, ώστε να δοθεί στους δικηγόρους και στο προσωπικό των Πρωτοκολλητείων χρόνος εξοικείωσης με το σύστημα.

3. Τις επόμενες ημέρες το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία εικονικά, δηλαδή θα μπορούν να γίνονται από τους δικηγόρους εικονικές καταχωρήσεις εγγράφων οι οποίες θα εξετάζονται από το Πρωτοκολλητείο με την ίδια διαδικασία που θα συμβαίνει και μετά την 1/2/2021.

4. Επιπρόσθετα, θα παραχωρηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα στους χρήστες του συστήματος εγχειρίδια χρήσης και βίντεο της διαδικασίας.

Προτρέπονται οι συνάδελφοι να προχωρήσουν άμεσα σε δημιουργία προφίλ και εγγραφή στην υπηρεσία Cy Login ως οι προηγούμενες ανακοινώσεις μας, (http://www.cyprusbarassociation.org/index.php/el/news/8265-2020-12-04-13-23-37) ώστε να αρχίσουν το συντομότερο να χρησιμοποιούν εικονικά το σύστημα".


Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024