Προκήρυξη για την πλήρωση κενών θέσεων τεσσάρων (4) Προέδρων Επαρχιακού Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προκήρυξε νέες θέσεις δικαστών. Συγκεκριμένα, η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 11.12.2020 έχει ως εξής:

"1. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προτίθεται να πληρώσει κενές θέσεις τεσσάρων (4) Προέδρων Επαρχιακού Δικαστηρίου στη Δικαστική Υπηρεσία. 

2. Δικηγόροι που ενδιαφέρονται για διορισμό μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Διοικητικό Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου στο οποίο ο υποψήφιος έχει την έδρα του ως δικηγόρος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020, συνοδευόμενη από: 

α) Βιογραφικό σημείωμα («Curriculum Vitae») και πρόσφατη φωτογραφία. 

β) Υπεύθυνη δήλωση του αιτητή ως προς τυχόν προηγούμενες ή τρέχουσες εναντίον του υποθέσεις, είτε πειθαρχικές είτε ποινικές είτε αστικές. 

γ) Σύντομη χωριστή περιγραφή της προσωπικότητας του αιτητή, προερχόμενη από τον ίδιο. 

Στην αίτηση απαραιτήτως να δηλώνεται ο αριθμός μητρώου δικηγόρου που κατέχει ο υποψήφιος, το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και το κινητό του τηλέφωνο. 

3. Κατ’ ακολουθία της διαδικασίας και των κριτηρίων προαγωγής Δικαστών, ημερομηνίας 2 Οκτωβρίου 2019, οι υποψήφιοι Δικαστές, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Γραμματεία του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 συνοδευόμενη από: 

α) Συνοπτική, δισέλιδη, καταγραφή του δικαστικού του έργου. 

β) Τις δέκα πιο πρόσφατες αποφάσεις, σε ηλεκτρονική μορφή, που έχει εκδώσει, εκ των οποίων να υποδεικνύει τις τρεις που ο ίδιος κρίνει ως τις πλέον σημαντικές. 

4. Σημειώνεται, ότι οι Δικαστές που έχουν ήδη υποβάλει τα πιο πάνω, κατ’ ακολουθία της διαδικασίας και κριτηρίων προαγωγής, στα πλαίσια της προκήρυξης ημερομηνίας 19 Ιουλίου 2019, Αρ. 621 ή 1ης Νοεμβρίου 2019, δεν οφείλουν να τα υποβάλουν ξανά, θα θεωρούνται δε, υποψήφιοι και για τις κενές θέσεις της παρούσας διαδικασίας. Νοείται ότι είναι ελεύθεροι να προσθέσουν οτιδήποτε σχετικό επιθυμούν. 

5. Η διαδικασία και τα κριτήρια διορισμού Δικαστών και η διαδικασία και κριτήρια προαγωγής Δικαστών είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου".

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου