Αλλαγές στη σύνθεση των Κακουργιοδικείων σύμφωνα με αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο, με βάση το άρθρο 5(3) του περί Δικαστηρίων Νόμου 14 του 1960 όπως έχει τροποποιηθεί, αποφάσισε τον τερματισμό της θητείας των κ.κ. Σ. Κλεόπα, Α.Ε.Δ. και Λ. Μουγή, Ε.Δ. στο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λάρνακα - Αμμόχωστο (με σύνθεση Ν. Γερολέμου, Π.Ε.Δ., Σ. Κλεόπα, Α.Ε.Δ., Λ. Μουγής, Ε.Δ.) και την αντικατάστασή τους από την κα Στ. Τσιβιτανίδου-Κίζη, Α.Ε.Δ. και κα Τ. Νικολάου, Ε.Δ. αντίστοιχα, από τις 14 Δεκεμβρίου 2020. Ως εκ τούτου, η νέα σύνθεση του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάζει στη Λάρνακα-Αμμόχωστο από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 είναι, Ν. Γερολέμου, Π.Ε.Δ., Στ. Τσιβιτανίδου-Κίζη, Α.Ε.Δ και Τ. Νικολάου, Ε.Δ.

Περαιτέρω το Ανώτατο Δικαστήριο, με βάση το άρθρο 5(3) του περί Δικαστηρίων Νόμου 14 του 1960 όπως έχει τροποποιηθεί, αποφάσισε την αναπλήρωση του κ. Θ. Θεοδώρου, Ε.Δ. από τον κ. Τ. Κατσικίδη, Ε.Δ. στο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λεμεσό από τις 14 Δεκεμβρίου 2020, για όση χρονική περίοδο ο κ. Θ. Θεοδώρου, Ε.Δ. θα απουσιάζει.

Επίσης, το Ανώτατο Δικαστήριο σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 5 του περί Δικαστηρίων Νόμου του 1960 (Ν. 14/60 όπως τροποποιήθηκε), αποφάσισε όπως η εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης υπ’ αριθμό 14730/2020 που εκκρεμεί στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, εκδικαστεί από το Κακουργιοδικείο με σύνθεση Δ. Κίτσιος, Π.Ε.Δ., Μ. Παπαδήμα-Λάρμου, Α.Ε.Δ. και Π. Παπαπέτρου, Ε.Δ. στην Πάφο.

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης