Nομικές και διεθνοπολιτικές πτυχές στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου και της Κύπρου

Ο Νομικός Όμιλος και ο Όμιλος Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Πανεπιστημίου Κύπρου συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, 18.00, η οποία έχει ως κεντρική θεματική ενότητα τις νομικές και τις διεθνοπολιτικές πτυχές στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου και της Κύπρου.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα εγγραφής : https://ucy.zoom.us/.../tJYvf-2tqDIsHtHY2-IGyipow6r4IWhxsBd-

Η θεματική ενότητα της εκδήλωσης πραγματεύεται την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο Πέλαγος, την τουρκική θεώρηση περί "Γαλάζιας Πατρίδας", τα φλέγοντα ζητήματα διεθνών σχέσεων αναφορικά με τον θαλάσσιο χώρο της Αν. Μεσογείου αλλά και τα ενδιαφέροντα ζητήματα Δικαίου Υδρογονανθράκων ως προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Χαιρετισμοί: 18:00 - 18:30μμ

  • Τατιάνα-Έλενα Συνοδινού - Πρόεδρος Τμήματος Νομικής ΠΚ, Αν. Καθηγήτρια Ιδιωτικού και Εμπορικού Δικαίου
  • Αριστείδης Κολετζάκης - Πρόεδρος Νομικού Ομίλου ΠΚ, τεταρτοετής φοιτητής Νομικής ΠΚ
  • Παπαλεξάνδρου Εμμανουήλ - Πρόεδρος Ομίλου Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας ΠΚ, δευτεροετής φοιτητής Πολιτικών Επιστημών ΠΚ

Ομιλίες: 18:30 - 19:50μμ

  • Δρ. Μούτσης Ιωάννης - Ακαδημαικός Επισκέπτης, Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών ΠΚ. "Γαλάζια Πατρίδα: Το Παρασκήνιο της Διατύπωσης της Θεωρίας και οι Συνέπειες σε Ελλάδα και Κύπρο"
  • Δρ. Παμπορίδης Γεώργιος - Ειδικός Επιστήμονας Ναυτικού Δικαίου ΠΚ "Το Διεθνές Δίκαιο ως Εργαλείο Άσκησης Εξωτερικής Πολιτικής: Η Περίπτωση της Οριοθέτησης ΑΟΖ ή Ύφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας"
  • Δρ. Κωνσταντίνου Κώστας - Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων ΠΚ. "Θαλάσσιες Οριοθετήσεις και Ζώνες Γεωπολιτικής Λήθης στην Ανατολική Μεσόγειο"
  • Δρ. Βλάχου Χαρίκλεια - Λέκτορας Δικαίου Ενέργειας ΠΚ. "Εκμετέλλευση Υδρογονανθράκων στην Κύπρο: Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοπτικές"

Ελεύθερη Συζήτηση / Ερωτήσεις: 19:50-(20:00μμ)

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής

Σχόλια

Top Legal Stories

Ανακοίνωση διορισμού 10 Επαρχιακών Δικαστών

Πρόσκληση από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος Μίσθωσης Υπηρεσιών Γραμματειακής Υποστήριξης και Κλητήρα για θέματα Ασύλου

Διορισμός 11 νέων Επαρχιακών Δικαστών

Γνωστοποίηση του Διοικητικού Δικαστηρίου για καταστροφή φακέλων

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής