Γιατί να ματαιωθεί η τελετή παρουσίασης των νέων δικηγόρων;

Γράφει ο Γιώργος Καζολέας, δικηγόρος
Λόγω των "ιδιαζουσών συνθηκών που επέφερε η πανδημία" ματαιώθηκε η τελετή παρουσίασης των νέων δικηγόρων. Οι συνθήκες αυτές ωστόσο δεν φαίνεται να λήφθηκαν υπόψη σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα οι συχνές πολιτικές προεκλογικές συγκεντρώσεις που γίνονται αυτό το διάστημα, τα πανηγύρια ποδοσφαιρικών ομάδων και άλλες κοινωνικές τελετές. 
Σύμφωνα με το πρόσφατο διάταγμα του Υπουργού Υγείας, από 17 Μαϊου 2021 έχει επιτραπεί η τέλεση γάμων, βαπτίσεων και κηδειών με μέγιστο αριθμό τα 200 πρόσωπα, νοουμένου ότι η πληρότητα εντός του χώρου που τελείται η τελετή δεν υπερβαίνει το 30% της χωρητικότητας του. Επίσης, επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων ή/και δείπνων σε εξωτερικούς χώρους των χώρων εστίασης και σε εξωτερικούς χώρους εκδηλώσεων και ξενοδοχείων με μέγιστο αριθμό τα 200 πρόσωπα, νοουμένου ότι οι παρευρισκόμενοι είναι καθήμενοι.
Με βάση τα παραπάνω, η ματαίωση της τελετής παρουσίασης των νέων εγγεγραμμένων δικηγόρων, δεν φαίνεται να δικαιολογείται. Η τελετή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, έστω και τμηματικά, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. 
Σε άλλες περιπτώσεις έγιναν εξαιρέσεις και μάλιστα, όπως φάνηκε σε εικόνες και βίντεο, οι περιορισμοί δεν τηρήθηκαν, όπως προέβλεπαν τα σχετικά διατάγματα και οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Προφανώς το ποδόσφαιρο και η πολιτική βάρυναν στη ζυγαριά της στάθμισης και οι νέοι νομικοί επιστήμονες θα στερηθούν την κλασσική φωτογραφία με την τήβεννο και το πιστοποιητικό ανά χείρας σε μια στιγμή- ορόσημο στη ζωή τους που θα έδινε χαρά σε αυτούς , τους συγγενείς και τους φίλους τους.

Σχόλια

Top Legal Stories

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο