Τμήμα Φυλακών: Τελέστηκε ο πρώτος μουσουλμανικός γάμος (ΒΙΝΤΕΟ)

Γάμος μεταξύ μουσουλμάνων τελέστηκε στις Φυλακές της Λευκωσίας. Η τέλεση του γάμου έγινε από τον Ιμάμη και σε αυτή παρευρέθηκαν συγγενείς του κρατούμενου και της συζύγου του, το παιδί τους, καθώς και άλλοι κρατούμενοι.

Η σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών αναφέρει:

«Στο πλαίσιο του σεβασμού στην ανθρώπινη αξία και διαφορετικότητα και ειδικότερα του σεβασμού στη θρησκευτική ελευθερία, τελέστηκε στο Τμήμα Φυλακών παραδοσιακός Μουσουλμανικός γάμος, τηρώντας όλα τα θρησκευτικά έθιμα.

Η τέλεση του γάμου έγινε από τον Ιμάμη και σε αυτή παρευρέθηκαν συγγενείς του κρατούμενου και της συζύγου του, το παιδί τους, καθώς και άλλοι κρατούμενοι. Στο ίδιο πλαίσιο, έχουν τελεστεί αρκετοί θρησκευτικοί γάμοι και βαφτίσεις Χριστιανών Ορθόδοξων, Καθολικών και Ευαγγελιστών, καθώς και πολιτικοί γάμοι και Σύμφωνα Συμβίωσης αλλοδαπών και Κύπριων.

Τα τελευταία σχεδόν επτά χρόνια, η Διεύθυνση των Φυλακών επέτρεψε την ανεξιθρησκεία στις Φυλακές, διαφυλάσσοντας το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία όπως και όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία είναι απόλυτα συνυφασμένα και σχετικά μεταξύ τους.  Όλοι οι έγκλειστοι έχουν το δικαίωμα να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να έχουν επαφή με τους θρησκευτικούς τους εκπροσώπους όποτε επιθυμούν.

Στο Τμήμα Φυλακών, ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές, ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα, γίνεται πράξη στην καθημερινότητα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής των έγκλειστων ανθρώπων, καλλιεργώντας υγιείς στάσεις ζωής και καταργώντας στερεότυπα, προκαταλήψεις και ανισότητες.

Όλοι οι άνθρωποι - έγκλειστοι και ελεύθεροι – είναι διαφορετικοί, μοναδικοί, αλλά ίσοι, και έχουν τα ίδια δικαιώματα χωρίς καμία διάκριση». (πηγη pio.gov.cy)

Δείτε το Βίντεο εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Εφετείο Κύπρου: Η παραμονή μετά τον τερματισμό μίσθωσης συνιστά ποινικό αδίκημα – Νομικός σχολιασμός της πρόσφατης απόφασης

Πλήρωση δύο (2) κενών θέσεων Νομικού Λειτουργού στο Δήμο Λευκωσίας

Το πρόστιμο σε δικηγόρο για περιφρόνηση του δικαστηρίου παραβίασε το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ (ελευθερία της έκφρασης)

Μίσθωση Ακινήτου από Υπό Σύσταση Εταιρεία: Το Ανώτατο Δικαστήριο ξεκαθαρίζει τα όρια του Άρθρου 15Α Κεφ.113

Οι περικοπές μισθών και συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων στην Κύπρο ήταν νόμιμες σύμφωνα με το ΕΔΔΑ