Δικαστής στις ΗΠΑ απαγόρευσε σε μητέρα να βλέπει το 11χρονο παιδί της επειδή είναι ανεμβολίαστη

Δικαστής στο Σικάγο των ΗΠΑ απαγόρευσε με δικαστική εντολή σε μητέρα να βλέπει το παιδί της επειδή είναι ανεμβολίαστη.

Η Rebecca Firlit και ο πρώην σύζυγός της συμμετείχαν σε δικαστική ακρόαση γονικής μέριμνας μέσω βιντεοκλήσης στις 10 Αυγούστου 2021, με σκοπό τον καθορισμό των όρων της κοινής επιμέλειας του 11χρονου γιου τους. Τότε ο δικαστής James Shapiro ρώτησε τη μητέρα αν έχει εμβολιασθεί για τον κορωνοϊό.  Εκείνη του απάντησε ότι δεν έλαβε το εμβόλιο λόγω των δυσμενών αντιδράσεων που είχε σε άλλα εμβόλια , και αμέσως ο δικαστής έδωσε εντολή να της αφαιρεθεί το δικαίωμα να επισκέπτεται τον γιο της μέχρι να εμβολιαστεί.

"Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος και χωρίζει οικογένειες. Και νομίζω ότι δεν είναι προς το συμφέρον του γιου μου να είναι μακριά από τη μητέρα του", δήλωσε η Firlit στο τοπικό δίκτυο WFLD.

Η μητέρα επικοινωνεί πλέον με τον γιο της στο τηλέφωνο και μέσω βιντεοκλήσεων, καθώς δεν μπορεί να τον επισκεφθεί αυτοπροσώπως για πάνω από δύο εβδομάδες σύμφωνα με την εντολή του δικαστή.

Η μητέρα υποστηρίζει ότι το θέμα του εμβολιασμού για τον covid19 δεν είχε καμία σχέση με το θέμα της ακρόασης και ανέφερε ότι οι απόψεις του δικαστή, της στέρησαν το γιο της.

Η δικηγόρος της Firlit, Annette Fernholz, είπε ότι το εν λόγω ζήτημα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του δικαστή Shapiro. "Ο πατέρας δεν έφερε καν αυτό το ζήτημα ενώπιον του δικαστηρίου. Ο δικαστής από μόνος του πήρε αυτήν την απόφαση, ότι δεν μπορεί η μητέρα να δει το παιδί της μέχρι να εμβολιαστεί", δήλωσε η Fernholz.

Ο δικηγόρος του πατέρα, εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση του δικαστή Shapiro αλλά είπε ότι την υποστηρίζει. "Υπάρχουν παιδιά που πέθαναν εξαιτίας του COVID. Νομίζω ότι κάθε παιδί πρέπει να είναι ασφαλές και συμφωνώ ότι η μητέρα πρέπει να εμβολιαστεί", δήλωσε ο δικηγόρος. (news.yahoo.com/legalnews24.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων