Δικαστική μάχη γονέων για τον εμβολιασμό του παιδιού τους για τον Covid-19: Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του εμβολιασμού χωρίς την άδεια του πατέρα

To Ανώτερο Δικαστήριο του Μόντρεαλ στον Καναδά έλυσε τη διαφωνία δύο γονέων για το αν θα εμβολιασθεί για τον Covid-19 το 12χρονο παιδί τους.

Ο πατέρας του παιδιού ήταν αντίθετος με τον εμβολιασμό υποστηρίζοντας στο δικαστήριο ότι το εμβόλιο είναι σε πειραματικό στάδιο και ότι έχει προκαλέσει σημαντικές παρενέργειες.

Υποστήριξε επίσης ότι η κατάσταση του 12χρονου γιου του δεν του επέτρεπε να λάβει το εμβόλιο επειδή είναι υπέρβαρος και επειδή είχε προηγούμενη αλλεργική αντίδραση στην πενικιλίνη όταν ήταν μικρότερος.

Ο παιδίατρος του παιδιού κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν είδε καμία αντένδειξη για το εμβόλιο στην περίπτωσή του παιδιού και ότι είχε συστήσει το εμβόλιο σε όλους τους ασθενείς του.

Ο ίδιος ο 12χρονος ήθελε να εμβολιαστεί για να  μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και να δει τους παππούδες του, όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης.

Η δικαστής Aline UK Quach διαπίστωσε ότι ο πατέρας δεν κατάφερε να την πείσει ότι η ιατρική κατάσταση του παιδιού θα έπρεπε να τον εμποδίσει να λάβει το εμβόλιο. Ο πατέρας επίσης δεν κατάφερε να την πείσει για τη σοβαρότητα των ισχυρισμών και των φόβων του.

Με βάση τις συστάσεις του τμήματος δημόσιας υγείας του Κεμπέκ, τη γνώμη του παιδίατρου του παιδιού και το συμφέρον του παιδιού, το δικαστήριο εξουσιοδότησε τη μητέρα να εμβολιάσει το παιδί της χωρίς την άδεια του πατέρα. 

 (montreal.ctvnews.ca/ legalnews24.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων