Αιτιολογημένη Γνώμη της ΕΕ στην Κύπρο για τη μη μεταφορά της οδηγίας (ΕΕ) 2018/958

Ελεύθερη κυκλοφορία υπηρεσιών: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Κύπρο να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της ενιαίας αγοράς για τους επαγγελματίες και τις υπηρεσίες.

Η Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη στο Βέλγιο, την Ιρλανδία και την Κύπρο, καθώς δεν έχουν ακόμη θεσπίσει, πλήρως ή εν μέρει, εθνικά μέτρα για τη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας(ΕΕ) 2018/958 σχετικά με τον έλεγχο αναλογικότητας πριν από τη θέσπιση νέας νομοθετικής κατοχύρωσης των επαγγελμάτων. Η προθεσμία για τη μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο έληξε στις 30 Ιουλίου 2020. Η εν λόγω οδηγία αποσκοπεί στην ενίσχυση της ενιαίας αγοράς υπηρεσιών, αποτρέποντας την εισαγωγή νέων μεροληπτικών, αδικαιολόγητων ή δυσανάλογων περιορισμών για τις επαγγελματικές υπηρεσίες.

Τα οικεία κράτη μέλη έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να αντικρούσουν τις αιτιάσεις της Επιτροπής. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (europa.eu)

Σχόλια

Top Legal Stories

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου