Ανώτατο Δικαστήριο: Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος άλλαξε θέση για το ζήτημα της σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου

To Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε στις 19.11.2021 την παρακάτω ανακοίνωση:
"Στις 16.11.2021, μετά από σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαφοροποιήθηκαν οι θέσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ως προς το καίριο ζήτημα της σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, ζήτημα για το οποίο το Ανώτατο Δικαστήριο είχε προβάλει έντονες επιφυλάξεις.

Η εξέλιξη αυτή κινείται προς την ορθή κατεύθυνση για προώθηση της ήδη καθυστερημένης Μεταρρύθμισης, που επαναλαμβάνουμε, χάριν τονισμού, αποτελεί πλέον αποκλειστικό έργο της Νομοθετικής Εξουσίας.

Τυχόν αμφισβητήσεις ως προς τη συνταγματική διάσταση, θα κριθούν, εν ευθέτω χρόνω, από το αρμόδιο Δικαστήριο".

Σχόλια

Top Legal Stories

Τα Όρια του Δικαιώματος Δικαιούχου σε Αποκάλυψη Εγγράφων Κυπριακού Διεθνούς Εμπιστεύματος

Τέσσερις (4) θέσεις Δικαστή, Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας

Δώδεκα (12) κενές θέσεις Επαρχιακών Δικαστών στη Δικαστική Υπηρεσία

Το Δικαίωμα Επικοινωνίας των Παππούδων/Γιαγιάδων με το Εγγόνι τους και η Εξαίρεση του «Σοβαρού Λόγου»

Έφυγε από τη ζωή ο Δικηγόρος Ανδρέας Αγγελίδης