Νομοθετικές παρεμβάσεις σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα με ιδιαίτερη έμφαση στο ιδιοκτησιακό Δικαίωμα σε μισθό και σύνταξη

Το Τμήμα Νομικής προσκαλεί τους φοιτητές και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου στο δεύτερο σεμινάριο με ομιλητή τον τέως Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη. «Νομοθετικές παρεμβάσεις σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα με ιδιαίτερη έμφαση στο ιδιοκτησιακό Δικαίωμα σε μισθό και σύνταξη» την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 12.30 – 15.30 (ΧΩΔ 02, αίθουσα Β 104) 

Το σεμινάριο εντάσσεται στη νέα σειρά σεμιναριακών διαλέξεων του Τμήματος Νομικής «Εφαρμογές δικαίου». Στόχος των σεμιναρίων είναι η ανάδειξη της πρακτικής διάστασης σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τον νομικό κόσμο της Κύπρου μέσω μιας σφαιρικής προσέγγισης, με έμφαση στη νομολογία και τον εμπειρικό χειρισμό των υποθέσεων.

Τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, το σεμινάριο μπορεί να παρακολουθήσει με φυσική παρουσία περιορισμένος αριθμός φοιτητών και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στη γραμματεία του Τμήματος (law.dept@ucy.ac.cy) έως τις 18/2/2022 στις 12.00. 

Είναι, επίσης, δυνατή η διαδικτυακή παρακολούθηση κατόπιν εγγραφής στον ακόλουθο σύνδεσμο https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJ0vceyupj8vGdbQDx3BhyZiexecTRt331CP

Σχόλια

Top Legal Stories

Η προστασία του δικηγορικού απορρήτου στην Κύπρο και στην Ευρώπη

Η Εξέταση των Μαρτύρων στην Ποινική Δίκη. Θεωρητικές και πρακτικές πτυχές

Το Δικηγορικό Απόρρητο σήμερα: Πρόσφατη νομολογία του ΕΔΔΑ και βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν την έρευνα

Η άρνηση εθνικού δικαστηρίου να υποβάλει προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο πρέπει να είναι πάντοτε αιτιολογημένη (ΔΕΕ)

The VAT-Transfer Fee Nexus: A Critical Analysis of Fiscal Concessions in Cypriot Immovable Property Law