Δυναμική κινητοποίηση και στάση εργασίας των δικηγόρων της Λευκωσίας για τις κτιριακές εγκαταστάσεις των δικαστηρίων

Δυναμική κινητοποίηση και στάση εργασίας από τις 10 έως τις 11 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου πραγματοποίησαν στο χώρο μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο οι δικηγόροι της Λευκωσίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το θέμα της εκδίκασης υποθέσεων στο πρώην ξενοδοχείο Φιλοξενία αλλά και γενικά για το πρόβλημα των κτιριακών εγκατάστασεων των δικαστηρίων της Λευκωσίας, όπου παρατηρείται ένας διασκορπισμός σε διάφορα σημεία της πόλης που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την άσκηση του επαγγέλματος για τους δικηγόρους. Δείτε την ανακοίνωση εδώ

Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκωσίας στόχος της κινητοποίησης ήταν «να καταδείξει πως οι Δικηγόροι της Λευκωσίας δεν πρόκειται να ανεχτούν περαιτέρω θυματοποίηση τους από αποφάσεις που λαμβάνονται μονομερώς προκαλώντας πρόσθετα προβλήματα στις κακές συνθήκες εργασίας που επικρατούν για πάρα πολλά χρόνια στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την επίλυσή τους».

Σε ομιλία του ο πρόεδρος του Δ.Σ.Λευκωσίας κ. Μ.Βορκάς τόνισε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί προκαλώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των δικηγόρων ενώ προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λεμεσού με ανακοίνωση του εκφράζει την συμπαράσταση και την υποστήριξη του στους συναδέλφους του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, σε σχέση με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για μετακίνηση Δικαστών που χειρίζονται υποθέσεις backlog στο κτήριο Φιλοξένια.

Επίσης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κερύνειας, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του οποίου εξασκούν το λειτούργημα μας από την Λευκωσία, στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. Λευκωσίας.  


Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο