Θέση Λέκτορα/Επίκουρου Καθηγητή στο Οικογενειακό Δίκαιο στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προκηρύσσει μία θέση Λέκτορα ή Επίκουρου Καθηγητή στην ειδικότητα «Οικογενειακό Δίκαιο» στο Τμήμα Νομικής. Για όλες τις βαθμίδες απαιτείται διδακτορικό δίπλωμα Νομικής από αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο. Τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα για κάθε ακαδημαϊκή βαθμίδα περιγράφονται στην ιστοσελίδα: www.ucy.ac.cy/acad.staff.procedures και αφορούν: προηγούμενη ακαδημαϊκή πείρα, αποδεικτικά αξιόλογου ερευνητικού έργου και επιστημονικής συνεισφοράς στο αντικείμενο της θέσης, εμπειρία οργάνωσης και επιτυχούς διδασκαλίας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων. 

Επιπλέον, σημειώνεται ότι στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου διδάσκεται το κυπριακό δίκαιο σε ιστορικό, συγκριτικό και διεθνές/ευρωπαϊκό πλαίσιο. Οι υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσημες γλώσσες διδασκαλίας είναι η ελληνική και τουρκική. Για την πιο πάνω θέση είναι απαραίτητη η πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας. Στην περίπτωση εκλογής υποψηφίου ο οποίος δεν γνωρίζει επαρκώς την ελληνική γλώσσα, θα είναι ευθύνη του προσληφθέντος, καθώς και του Τμήματος στο οποίο υπάγεται, να μάθει την ελληνική γλώσσα σε διάστημα τριών ετών. Σημειώνεται ότι το κάθε Τμήμα θέτει τα δικά του κριτήρια για το απαιτούμενο επίπεδο επάρκειας γνώσης της ελληνικής γλώσσας. 

Με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία, οι συνολικές ετήσιες ακαθάριστες απολαβές (συμπεριλαμβανομένου και του 13ου μισθού) που αντιστοιχούν σε πλήρη απασχόληση ανέρχονται σε: Επίκουρος Καθηγητής (Κλίμακα Α13-Α14) €59.173,18- €79.802,36 Λέκτορας (Κλίμακα Α12-Α13) €44.975.98- €73.185,96 Από τα πιο πάνω ποσά θα αποκόπτονται εισφορές στα διάφορα ταμεία του Κράτους. 2 Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά απαιτούμενα έγγραφα στα αγγλικά, σε μορφή PDF, μέχρι την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022. 

Δείτε περισσότερα εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία