Το Ανώτατο προκήρυξε κενή θέση Προέδρου Οικογενειακού Δικαστηρίου

Ακολουθεί ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την προκήρυξη πλήρωσης κενής θέσης Προέδρου Οικογενειακού Δικαστηρίου:

«1. Το Ανώτατο Δικαστήριο προτίθεται να πληρώσει κενή θέση, ενός (1) Πρόεδρου Οικογενειακού Δικαστηρίου στη Δικαστική Υπηρεσία.

2. Οι ενδιαφερόμενοι για διορισμό μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Διοικητικό Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου στο οποίο ο υποψήφιος έχει την έδρα του, μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου 2022, συνοδευόμενη από:
α) Βιογραφικό σημείωμα («Curriculum Vitae») και πρόσφατη φωτογραφία,
β) Υπεύθυνη δήλωση του αιτητή ως προς τυχόν προηγούμενες ή τρέχουσες εναντίον του υποθέσεις, είτε πειθαρχικές είτε ποινικές είτε αστικές,
γ) Σύντομη χωριστή περιγραφή της προσωπικότητας του αιτητή, προερχόμενη από τον ίδιο.
Στην αίτηση απαραιτήτως να δηλώνεται ο αριθμός μητρώου δικηγόρου, σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι δικηγόρος, και, εν πάση περιπτώσει, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου.

3. Κατ’ ακολουθία της διαδικασίας και των κριτηρίων προαγωγής Δικαστών, ημερομηνίας 2 Οκτωβρίου 2019, οι υποψήφιοι για τη θέση Προέδρου Οικογενειακού Δικαστηρίου, Δικαστές, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Αρχιπρωτοκολλητή μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου 2022 συνοδευόμενη από:
α) Συνοπτική, δισέλιδη, καταγραφή του δικαστικού τους έργου.
β) Τις δέκα πιο πρόσφατες αποφάσεις, σε ηλεκτρονική μορφή, που έχουν εκδώσει, εκ των οποίων να υποδεικνύουν τις τρεις που οι ίδιοι κρίνουν ως τις πλέον σημαντικές.

4. Η διαδικασία και τα κριτήρια διορισμού Δικαστών και η διαδικασία και κριτήρια προαγωγής Δικαστών είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

5. Σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Οικογενειακών Δικαστηρίων Νόμου του 1990 (Ν. 23/1990), για το διορισμό Δικαστή Οικογενειακού Δικαστηρίου απαιτούνται τα προσόντα που καθορίζονται στο Άρθρο 111.2(Α)(α) του Συντάγματος».

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό