Ο περί της Έκδοσης Δικαστικών Διαταγμάτων και Καταχώρησης Αντιπροσωπευτικών Αγωγών για την Προστασία των Συλλογικών Συμφερόντων των Καταναλωτών Νόμος του 2022: Διαβούλευση

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε την έναρξη διαβούλευσης για το νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί της Έκδοσης Δικαστικών Διαταγμάτων και Καταχώρησης Αντιπροσωπευτικών Αγωγών για την Προστασία των Συλλογικών Συμφερόντων των Καταναλωτών Νόμος του 2022». Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο πλαίσιο εναρμόνισης με την Οδηγία (ΕΕ) 2020/1828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2020 σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών και για την κατάργηση της οδηγίας 2009/22/ΕΚ, καταρτίστηκε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το προσχέδιο νομοσχεδίου με τίτλο «Ο περί της Έκδοσης Δικαστικών Διαταγμάτων και Καταχώρησης Αντιπροσωπευτικών Αγωγών για την Προστασία των Συλλογικών Συμφερόντων των Καταναλωτών Νόμος του 2022». Τη σχετική επιστολή για την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης, καθώς και το προσχέδιο νομοσχεδίου μπορείτε να βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Οι θέσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση epapachristoforou@meci.gov.cy. Για περαιτέρω πληροφορίες και/ή διευκρινίσεις μπορείτε να αποτείνεσθε στην κ. Έλενα Παπαχριστοφόρου, τηλ. 22200904.

Η Δημόσια Διαβούλευση είναι ανοικτή για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Επιστολή Διαβούλευσης.pdf
Πίνακας Αντιστοιχίας.pdf
Προσχέδιο Νομοσχεδίου.pdf


Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων