Ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για παραίτηση δικαστή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η κα Άννη Πανταζή - Λάμπρου, Ανώτερος Επαρχιακός Δικαστής, παραιτήθηκε από τη Δικαστική Υπηρεσία την 29η Ιουλίου, 2023.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (ΕPPO), η κα Πανταζή-Λάμπρου διορίστηκε Ευρωπαία Εισαγγελέας για την Κύπρο από το Συμβούλιο της Ε.Ε. τον Ιούλιο του 2023. Σύμφωνα με την ΕPPO, είχε μεταξύ άλλων προηγουμένως υπηρετήσει από το 2011 έως το 2021 ως Επαρχιακός Δικαστής στο δικαστικό σώμα της Κύπρου και μεταξύ 2021 και 2023 διορίστηκε ως μέλος του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, πριν προαχθεί σε Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή το 2023. Το 2020 επιλέχθηκε από τη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ ως εθνικός εμπειρογνώμονας δικαστής για τον ένατο γύρο αμοιβαίας αξιολόγησης των κρατών μελών της ΕΕ, σχετικά με την επιβολή των αποφάσεων-πλαισίων σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, τις στερητικές της ελευθερίας ποινές, την αναστολή , εποπτεία και άλλα μέτρα που αφορούν στην εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης. (πληροφορίες από www.eppo.europa.eu/en/cyprus)
Διαβάστε επίσης: 
και

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής